tiistai 3. kesäkuuta 2014

Raakel Lignell ja Patrik Borg: Raxun rinnalla kohti pysyvää painonhallintaa
Vuosi sitten esittelin Raakel Lignellin painonpudotuskirjan Raxun remppa – Rapakunnosta hyvään oloon. Nyt kirja on saanut kiinnostavan jatkokirjan Raxun rinnalla kohti pysyvää painonhallintaa. Ensimmäisessä kirjassa Raakel ”Raxu” kertoi omasta 50 kilon painonpudottamisestaan ja antoi hyviä ohjeita lukijoille, miten paino saadaan alas. Uudemmassa kirjassa hän haluaa kertoa lukijoille miten hän pitää karistetut kilot loitolla, sillä Raxu huomasi kuten kaikki muutkin laihduttajat, että kilot tulivat helposti takaisin. Kirjan tavoitteena on saavuttaa pysyvä oman hyvän olon paino, joka pysyy pitelemättäkin.

Raxun rinnalla kohti pysyvää painonhallintaa on Raxun ja painonhallintaan erikoistuneen ravitsemustieteilijän ja tutkijan Patrik Borgin vuoropuhelu terveellisistä elämäntavoista ja hyvästä olosta sekä pysyvästä painonhallinnasta. Lisäksi tunnettu tv-kokki Teresa Välimäki on kirjoittanut Raxun omat suosikkiruoat tarkoiksi resepteiksi ja kuviksi. Kirjan sivuilla on runsaasti reseptejä ja ruokien kuvia sivuilla 94 – 141. 

Usein painonpudottajat miettivät juuri sitä mitä voisi syödä, ettei paino nouse takaisin ja aikaa tuhraantuu reseptien etsimiseen. Tämän kirjan ohjeiden avulla on helppo aloittaa pysyvä painonhallinta. Jokaiseen ohjeeseen on merkitty kuinka monta annosta ruokatarvikkeista tulee sekä yhden annoksen energiat, hiilihydraatit, rasvat, proteiinit ja kuitumäärät. Tietysti ohjeessa mainitaan myös miten ruoka valmistetaan ja mitä mausteita ruoassa voidaan vaihdella.

Miten sitten pidetään paino kurissa, kun ruoka-asiat ovat kunnossa? Liikunta on yksi vaihtoehto. Kirjan sivulla 49 on viikoittainen liikuntapiirakka, josta voi ottaa mallia ja suunnitella oman liikuntapiirakkansa. Siihen voi lisätä ne liikuntamuodot mistä itse pitää. Kestävyyskuntoa pitäisi parantaa useana päivänä yhteensä 2 tuntia 30 min reippaasti tai tunnin ja 15 min rasittavasti viikossa. Pari kertaa viikossa kannattaa kohentaa lihaskuntoa ja kehittää liikehallintaa. Tietysti on ihmisiä, joille liikunta ei maistu millään ja Raxu tunnustaa olleensa aikaisemmin sellainen henkilö. Sohva houkuttelee edelleen ja mökkikaudella ei harrasteta saliliikuntaa. Jotakin on keksittävä tilalle.

Tein syksyllä 2010 suuren elämäntapamuutoksen. Laitoin ruokailutapani uusiksi ja aloin liikkua. Puskin läpi epämukavuusalueen. Muutoksen voima oli hurja ja vei mennessään. paino putosi 50 kiloa, kunto kohosi, ja löysin liikunnan riemun.

Raakel Lignell on tehnyt valtavan työn oman itsensä hyvinvoinnin ja terveyden hyväksi. Väsymys ja vireystason lasku sekä jaksamattomuus ovat mennyttä elämää. Valokuvista meitä katselee iloinen ja reipas hoikistunut nainen. Muutosten vuoksi Raxun elämään on tullut uusia tehtäviä, joista kiinnostavampia ovat olleet blogin pitäminen, kirja ja kirjakiertue, Studio55 juontajan pesti sekä Tanssii tähtien kanssa-ohjelman läpivienti ja voitto yhdessä Jani Rasimuksen kanssa. Uudet muutokset ovat aina mahdollisia, Raxulle se löytyi oman hyvinvoinnin löytymisestä, johon tarvittiin motivaatiota, kuria ja valtavasti työtä painonpudotuksen onnistumiseksi.

Raakel Lignell ja Patrik Borg, Raxun rinnalla kohti pysyvää painonhallintaa
ruokatoimittaja Teresa Välimäki
sanoma 2014
s. 143

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti