keskiviikko 21. elokuuta 2024

Suvi Auvinen ja Anni Nykänen: Onnekkaiden eläinten talo

 


Tämä on kirja eläimistä ja niiden tarinoista. Mutta toisin kuin monet muut eläinkirjat, tämä ei ole satua.

Suvi Auvisen ja Anni Nykäsen lastenkirja Onnekkaiden eläinten talo sisältää tarinoita Tuulispäästä. Tuulispää on eläinten turvakoti Somerolla ja se on toiminut siellä vuodesta 2012 saakka. Kirjan eläimet ovat siis oikeasti asuneet tai asuvat vielä tälläkin hetkellä Tuulispäässä. Kirjan sivuilla on tarinat mm. Aatusta, joka oli varpaisillaan kävelevä poni, Archie Ride ravihevosesta, Mikko-minkistä, jolla nenä kuin sydän, yksijalkaisesta kukosta nimeltään Kaneli, pussailevasta pupusta eli Rumpalista ym. ihanista eläimistä.

 

 

Tuulispäähän pelastuneet eläimet saavat elää elämänsä turvassa loppuun asti, mahdollisimman vapaina, mutta samaan aikaan turvassa.

Tuulispäässä asuu Piia, joka perusti eläinten turvakodin kotinsa ympärille. Turvakoti on laajentunut vuosien saatossa ja siellä asuu yli sata eläintä mm. hevosia, kanoja, sorsia, kettuja, hamstereita, sikoja, vuohia, ankkoja, lampaita, nautoja jne. Tarvitaan työntekijöitä ja vapaaehtoisia ruokkimaan eläimiä, siivoamaan jätöksiä, korjaamaan rakennuksia ym. 

 

 

Meillä on vain yksi planeetta, jolla elää ihmisiä ja muita eläimiä. Jos suojelee eläinten elinympäristöä, suojelee samalla eläimiä. Älä roskaa luontoa, älä heitä järviin ja meriin sinne kuulumattomia asioita.

Suvi Auvisen ja Anni Nykäsen Onnekkaiden eläinten talo toi hyvän mielen ja hymyn huulille pitkäksi aikaa. Eläimet ovat ihania.

 

Suvi Auvinen ja Anni Nykänen, Onnekkaiden eläinten talo *****

Kuvitus Anni Nykänen ***** 

Wsoy 2023

s. 61

Lastenkirja 

Tarinoita Tuulispäästä

 

 Selma Lähteenmäki: Eläinten turvakoti Tuulispää

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ihanalta kirjalta! Ja samalla ajankohtaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihana lastenkirja. Suosittelen. Luin aikaisemmin Selma Lähteenmäen kirjan Eläinten turvakoti Tuulispää ja ajattelin jo silloin, että eläimille voi tehdä hyvää positiivisella tavalla. Tuulispäästä kertovat kirjat laittavat ajattelemaan eläimistä eri näkökulmasta katsottuna.

      Poista