maanantai 26. elokuuta 2024

Matti Remes: Verenpunainen spiraali

 



Waaran mielestä hänen vaaleanpunainen talonsa oli yksi alueen kauneimmista. Sopivan kokoinen ja sopivat mittasuhteet. Ensin hän oli ajatellut maalauttaa talon millä muulla värillä tahansa kuin vaaleanpunaisella. Mutta nopeasti silmä tottuu, nyt hän piti Veran valitsemaa väriä onnistuneena. Waaran mielestä siinä oli luonnetta.

Matti Remeksen Verenpunainen spiraali on toinen osa Ruben Waara-dekkarisarjassa.  Ruben oli osa-aikainen hankolainen, sillä hän oli ostanut talon tyttäreltään Veralta. Vera muutti kaksospoikineen Helsinkiin, sillä hän ei halunnut olla juorujen kohteena. Ex-miehen rikoksista riitti juttuja ja juoruja yllin kyllin. Ruben Waara oli mukana selvittämässä edelliskesän rikostapahtumia Hangossa. Hangossa asui myös Iines, joka tuli Waaralle tutuksi jo viime kesänä.

Minulla on tässä vainajan puhelinmuistio. Katsoin sen läpi ja sieltä löytyi yksi ainoa Vera, sinun tyttäresi. Numero täsmää.

Niinhän siinä kävi, että Waaralle tuli kutsu Pasilan poliisitaloon ystävänsä Juha Puskan jututettavaksi yhteyksistä erääseen vainajaan, sillä vainajan puhelinmuistiosta löytyi Veran lisäksi myös Waaran yhteystiedot. Waara ei kyllä muistanut kyseistä vainajaa, jotain tuttua siinä kuitenkin oli. Kävi lopulta ilmi, että he olivat tavanneet edellisenä kesänä Hangossa, kuinkas muutenkaan. Vera sitä vastoin oli tutustunut vainajaan ja tämän poikaan varsin läheisesti.

Jutussa kerrottiin Naistenklinikan johtajan Jaakko Sarlinin yllättävästä kuolemasta. Sarlinin murha käsiteltiin suuremmilla kirjaimilla etusivuilla, sisäosa oli varattu spekuloinnille. Lehti pohti, oliko murhan ja juuri voimaan tulleen erottamisen välillä syy-yhteyttä.

Uhri oli ollut oikea sovinistisika ja erotettu töistään ahdistelujutun vuoksi.  Pikku hiljaa Waara kiinnostui murhasta enemmän ja enemmän. Pitäisi puhutella uhrin vaimoa ja sairaanhoitajaa, joka oli ilmoittanut ahdistelusta. Waaran sihteeri tiesi tosi paljon Sarlinien yksityiselämästä, sillä se oli ollut esillä lehtien juorupalstoilla tiiviiseen tahtiin. Uhrin poikaakin kannattaisi jututtaa. Ja tietysti Veraa, mikä vaikutti kaikista vaikeimmalta tehtävältä. Hangossa asui myös toimittajakaveri, joka tiesi kaiken kaikesta.

Tiistaiaamu oli lähes yhtä ankea kuin kaikkien muidenkin arkipäivien aamut. Waarasta tiistaipäivät voisi hypätä suoraan yli, koska keskiviikkona voi jo odotella viikonloppua. Työ kuljetusliikkeen konttorissa ei ottanut sujuakseen.

 



Matti Remeksen Ruben Waara-dekkarisarjasta on tehty Murha Hangossa-niminen  tv-sarja, josta olen nähnyt ensimmäisen osan. Tammi on myös julkaissut kirjan tv-sarjan mukaan, ja siinä on dekkarisarjan kaksi ensimmäistä kirjaa, Tappotanssi ja Verenpunainen spiraali. Tykkäsin tosi paljon tv-sarjan eka osasta. Matti Ristinen oli mainio Ruben Waara. Vera oli tv-sarjassa poliisi, mutta ei hän ainakaan näissä alkupään dekkareissa sitä ollut. Viihdyin vallan hyvin Tappotanssin ja Verenpunaisen spiraalin parissa, joissa oli leppoisan humoristinen meininki.


Matti Remes, Verenpunainen spiraali

Tammi 2004

s. 288

Dekkari

Hanko

Rikos Hangossa-sarjan 2.osa


Matti Remes: Tappotanssi

2 kommenttia:

  1. Suomalaisia dekkareita tulee aika vähän luetuksi ja vielä vähemmän katsotuksi tv-sarjoja. Tämä kuulostaa kiinnostavalta, varsinkin kun tapahtumaympäristönä on Hanko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen nyt vähän tsempannut itseäni tänä vuonna lukemaan suomalaisiakin dekkareita. Olen kyllä yllättynyt ihan positiivisesti. Hyviä ovat. Remeksen sarjasta olen lukenut jo kolmannenkin osan ja aion jatkaa sarjan parissa.
      Lue ihmeessä tätä sarjaa. Ei ole liian raaka ja sivuilta löytyy myös huumoria. Hanko on kyllä hieno paikka :)

      Poista