perjantai 2. elokuuta 2024

Sofie Sarenbrant: Parasiitti

 


"Mutta kaikki kostautuu lopulta. Karman laki, tiedäthän."

Ruotsalaisen Sofie Sarenbrantin dekkari Parasiitti sijottui elokuiseen Tukholmaan. Kirja jatkoi sangen kiinnostavasti Emma Sköldistä kertovaa dekkarisarjaa. Emma oli kirjan alussa toipumislomalla edellisestä vaikeasta rikostutkinnasta. Päivät kuluivat rattoisasti miesystävän mökillä lasten kanssa. Emman miesystävä ei aikonut palata enää rikosten pariin, sillä hän joutui jopa ammutuksi edellisessä kirjassa, joten hänelläkin oli aikaa nauttia elokuun lämmöstä.

"Lomailu saa nyt riittää", Emma sanoo ja panee oven kiinniperässään. "Olen niin levännyt että alan kohta kiipeillä seinille."

Emma ei malttanut pysytellä lomalla, vaan saapui yllättäen Kungsholmenin poliisitalon rikosjaoston neuvotteluhuoneeseen Nylletin harmiksi ja salaa myös toivomaksi, sillä hänestä Emma oli jaoston paras rikostutkija. Kesälomat pyörivät ja väkeä oli muutenkin vähänlaisesti. Emma ei kuitenkaan ollut vielä työkunnossa, ja siitä voit lukea lähemmin kirjan sivuilta. Muutakin salaista oli tulossa Emman elämään, mutta sen jatkosta voidaan lukea sitten seuraavasta kirjasta.

"Kuolleet ruumiit puhuvat joskus paljon kauniimpaa kieltä kuin elävät."

Parasiitti dekkarissa oli sarjamurhaaja, jolla oli mysteerinen tappolista, jonka hän jätti ensimmäisen uhrin luokse. Poliiseille tuli kiire tutkia oliko uhreilla jokin yhteys toisiinsa. Se yhteys kyllä löytyi, mutta murhaaja oli nopea toimissaan. Yhteys liittyi menneisyyteen. Tappolistan henkilöt olivat osallisia kukin omalla tavallaan erään pikkuvauvan pahoinpitelyn selvittämiseen. Pahoinpitelystä oli tuomittu vauvan äiti, mutta tuomio oli myöhemmin peruttu korkeimmassa oikeudessa.

Sofie Sarenbrantin uusin dekkari Parasiitti nosti esille vauvaperheen tragedian ja koston suloisen henkäyksen, vai olikohan kyseessä kenties jotain muuta. Kannattaa lukea.


Sofie Sarenbrant, Parasiitti *****

Suom. Helene Bützow *****

Wsoy 2024

s. 440

Parasiten 2023

Dekkari

Emma Sköld-sarjan 11. osa


Sofie Sarenbrant: Lepää rauhassa

Sofie Sarenbrant: Kuoleman kintereillä

Sofie Sarenbrant: Avoimet ovet

Sofie Sarenbrant: Osasto 73

Sofie Sarenbrant: Kerjäläinen

Sofie Sarenbrant: Syntipukki

Sofie Sarenbrant: Häpeänurkka

Sofie Sarenbrant: Valheenpunoja

Sofie Sarenbrant: Suojelusenkeli

Sofie Sarenbrant: Sielunkumppani

 

 

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä hieno sarja, kivaa, että sitä kirjotetaan ja suomennetaan edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi, hieno sarja. Saa nähdä mitä seuraava kirja tuo tullessaan...

      Poista