maanantai 19. elokuuta 2024

Matti Remes: Tappotanssi

 


Poliisiauto lähti Hankoa kohti pillit soiden. Waara oli enemmän kuin tyytyväinen asian saamaan käänteeseen. Pian hän oli taas lomatunnelmissa. Hän pohti tytärtään ja lapsenlapsiaan, joita oli menossa tapaamaan, ja yritti kuvitella itsensä leikkimässä rannalla kahden villin vekaran kanssa.

Matti Remeksen Tappotanssi aloitti Ruben Waara-sarjan varsin mallikkaalla tavalla. Uhri löytyi heti kirjan alussa. Tapahtumat sijoittuivat Hankoon, jossa Ruben Waaran tytär Vera asui perheineen vaaleanpunaisessa pitsihuvilassa. Hanko oli upea lomapaikka, mutta Ruben Waara ei osannut kuvitellakaan, että hän ja hänen tyttärensä perhe joutuisivat keskelle rikostapahtumia. Mielessä oli vain kesäloma ja rentoutuminen. Tytär oli varannut hänelle huoneen Pensionaatti Helenistä, ja itse punatukkainen Helen sai veret virtaamaan kuumasti sinkkuna elelevän viisikymppisen Waaran suonissa.

Vera ei paljoa jarrutellut, vaan käänsi kaasukahvan pohjaan  heti satama-alueen jälkeen. Waara oli hänen vieressään kyyristyneenä tuulensuojaan ohjauspulpetin vitriinin taakse. Onneksi oli tilaa ajaa eikä ketään edessä, vaikka kyllä tyttö silti paineli vähän turhan vauhdikkaasti, mahtoiko edes tuntea karikot.

Vera ja Waara ajoivat veneellä juhannuksena saareen, sillä Vera toivoi, että hänen isänsä selvittäisi Hangossa tapahtuneen murhan, ja miten hänen miehensä oli siihen osallistunut. Muutenkin Vera oli kypsynyt mieheensä ja hänen temppuihinsa. Hänen miehensä kavereineen oli saaressa juopottelemassa, kuinkas muutenkaan. Waara solahti mainiosti miesten joukkoon, sillä hänelle maistuivat kaikenlaiset juomat, ja muutenkin hänellä oli leppoisat jutut. Siinä samalla selviteltiin, että miten se murhailta oikein sujuikaan, ja miten se ryyppykaveri sattui kuolemaan.

 

 

Tv-sarja Murha Hangossa perustuu Matti Remeksen luomiin henkilöhahmoihin. Tammi on julkaissut Murha Hangossa-nimisen kirjan, joka sisältää kaksi ensimmäistä Ruben Waara-sarjan dekkaria nimeltään Tappotanssi ja Verenpunainen spiraali.

Katsoin sarjan ensimmäisen osan telkkarista ja päätin lukea kirjan.  Ruben Waaraa näyttelevä Matti Ristinen on mainio Ruben Waara. Hänen tyttärensä esittää tv-sarjassa poliisia, mutta kirjassa ei. Muitakin eroavaisuuksia löytyy runsaasti varsinkin juonessa. Tykkäsin sekä kirjasta että ensimmäisestä tv-sarjan jaksosta.

 

Matti Remes, Tappotanssi

Tammi 2003

s. 208 

Dekkari

Hanko

Rikos Hangossa-sarjan 1.osa

Murha Hangossa tv-sarja

2 kommenttia:

  1. Onpa ihastuttava ympäristö murhalle: Hanko! En ole huomannutkaan tuota tv-sarjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sarja imaisi heti mukaansa, sillä olen lukenut jo kolme sarjan dekkaria. Ai niin unohdin mainita, että Ruben Waara polttelee kirjoissa pikkusikareja, mutta se on onneksi jätetty tv-sarjasta pois. Tv-sarjan ensimmäinen osa näytettiin nelosella, mutta loput näkee sitten niiden netistä, ehkä myöhemmin telkusta.
      Hanko on ihan parasta ja samoin Ruben Waara.

      Poista