maanantai 12. elokuuta 2024

Cilla ja Rolf Börjlind: Yön silmä

 


Alina yritti käsittää, mistä tässä kaikessa oli kysymys. Miksi heidän kimppuunsa oli hyökätty? Miksi heitä tulitettiin? Hän oli varttunut Butsassa Kiovan lähellä ja toiminut puhelinvaihteenhoitajana. Hän ei ollut koskaan tavannut yhtään natsia, joita Venäjän mukaan vilisi kaikkialla. Valehtelivatko he vain, jotta voisivat murskata meidät?

Ruotsalaisen käsikirjoittaja- ja kirjailijapariskunnan Cilla ja Rolf Börjlindin uusin dekkari Yön silmä pureutui ihmiskauppaongelmaan. Venäjä oli aloittanut hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan, ja naiset ja lapset pakenivat kauhuissaan pommituksia. Alina ja hänen pieni poikansa pakenivat yhdessä nuoren Ivannan kanssa, kun he Puolaan päästyään joutuivat ihmiskauppiaiden kynsiin. Alina ja hänen poikansa päätyivät Ruotsiin, kun taas Ivannan kohtalo odotti Nizzassa. 

Vastahakoisesti Abbas oli päästänyt sisään naisen, joka väitti olevansa hänen äitinsä. Nainen oli näyttänyt ruttuista valokuvaa itsestään ja kuusivuotiaasta Abbasista ja pyyhkinyt samalla kyyneleitä silmäkulmastaan.

Abbas on tullut tutuksi jokaisesta Olivia Rönning & Tom Stilton-sarjan dekkarista. Hän on auttanut parivaljakkoa ratkaisemaan ajankohtaisia rikoksia Ruotsissa ja maailmalla. Tällä kertaa hän pääsi tutustumaan äidinpuoleiseen sukuunsa lähemmin, kun kateissa ollut äiti tulla tupsahti kotiovelle. Abbas tutustutti äitinsä myös ystäviinsä.

Ruumishuoneelta varastettiin viime yönä vainaja.

Tom Stilton sai puhelun ystävältään Metteltä, joka oli eläkkeellä oleva poliisipäällikkö. Mette auttoi välillä poliiseja, kun heillä oli ruuhkaa rikosten suhteen. Nyt pitäisi löytää kadonnut vainaja. Yllätys oli suuri, kun lopulta kävi ilmi, että tuo vainaja liittyi kansainväliseen ihmiskaupparinkiin, ja sen lisäksi hän oli asustanut Ruotsissa. 

Tämä on Fabergén kuuluisa muna, Yön silmä, joka on ollut kadoksissa tsaarinajoista saakka.

Tarinaan liittyi ihmiskaupan lisäksi kuuluisa Fabergén muna, joita tsaarit teetättivät lahjoiksi vaimoilleen. Munan kohtalostakin saat tarkemmin tietoa kirjan sivuilta.

Ihmiskauppiaat ovat ihmiskunnan alinta kastia, kuten tästäkin kirjasta voidaan lukea. He kyttäävät ihmisiä, jotka ovat pakenemassa sotien jaloista turvaan, ja käyttävät heidän avuntarvettaan omiin tarkoitusperiinsä rikastua heidän kustannuksella. Ihmiskauppiaiden uhrit voivat joutua orjan asemaan, tai heitä tapetaan julmasti oman huvin vuoksi.

Cilla ja Rolf Börjlind ovat nostaneet esille julman ihmiskaupan Yön silmä dekkarissaan. 

 

Cilla & Rolf Börjlind, Yön silmä *****

Suom. Ulla Lempinen *****

S & S 2024

s. 339

Nattens öga 2023 

Dekkari

Tom Stilton & Olivia Rönning-sarjan 8. osa

 

Börjlind Cilla ja Rolf: Nousuvesi 

Börjlind Cilla ja Rolf: Kolmas ääni  

Börjlind Cilla ja Rolf: Musta aamunkoitto

Börjlind Cilla ja Rolf: Uinu, paju pienoinen

Börjlind Cilla ja Rolf: Polttopiste 

Börjlind Cilla ja Rolf: Jäätynyt kulta

Börjlind Cilla ja Rolf: Laupias samarialainen

 

 

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä hyvä sarja, luen sitä nyt uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kirjoja kannattaa lukea useamman kerran :)

      Poista