maanantai 23. syyskuuta 2024

Anu Ojala: Taivasverkko

 


Varhainen lauantaiaamu piti Haaparannan toria raukeassa otteessaan, kylvetti hiljaisuudessa ja auringon valossa, joka oli aloittanut äkäisen yöpakkasen häätämisen.

Anu Ojalan dekkari Taivasverkko jatkaa räväkästi Ronja Jentzsch-sarjaa. Taivasverkko on jo sarjan kolmas osa, mutta suosittelen aloittamaan Jääsilkkitiestä ja jatkamaan sen jälkeen Kuolinsoiton parissa. Sarja on todella jännittävä, ja siinä tulee runsaasti uhreja. Alueelle levisi jo sarjan eka kirjassa paha huume, fentanyyli, jota edelleenkin epäiltiin levitettävän molemmin puolin rajaa. Tullin ja poliisin sisälläkin epäiltiin olevan henkilöitä, jotka maksua vastaan auttoivat rikollisia. 

Aseen ääni kerrostui voimakkaana toria ympäröivissä kivitaloissa ja parvi pikkulintuja pyrähti säikähtäneeseen lentoon.

Rikosylikonstaapeli Ronja Jentzsch ja hänen työparinsa Janne Pallari olivat juuri parkkeeranneet autonsa Haaparannan torille, kun havaitsivat paikalle tulleesta autosta tulevan henkilöitä rynnäkkökiväärit käsissä. Kyseiset henkilöt aloittivat silmittömän ampumisen. Mitä sitten tapahtui, sen voit lukea Taivasverkosta.

Nyt oli pysyttävä rauhallisena.

Nyt oli oltava toimintakykyinen.

Oli hengitettävä.

Ja hengitettävä uudestaan.

Kristian oli töissä Tornion tullissa. Hän oli palannut töihin sairaslomalta, jolloin hän joutui melkein tapetuksi. Menneisyys ja sen tapahtumat palasivat mieleen, hänen joutuessaan koston kierteeseen. Onneksi hänellä oli tukijoukkoja, sillä yksin hän ei olisi selvinnyt erään henkilön kostotoimilta.

Ronja Jentzch työkavereineen joutui todellisten terroritapahtumien keskelle. Tappopuuhissa oli joukkio todella outoa porukkaa. Entäs sitten se asearsenaali! Saapa nähdä millä tyylillä seuraava sarjan dekkari jatkuu. Paljon jäi aukkoja selvitettäväksi. Kuka tai ketkä oikein tahtipuikkoja heiluttivat? Ja mikä oli motiivi?

Oli tullut aika sukeltaa pintaan.


Anu Ojala, Taivasverkko

Gummerus 2024

s. 247

Dekkari

Ronja Jentzch-sarjan 3. osa

Huumerikollisuus

 

Anu Ojala: Jääsilkkitie

Anu Ojala: Kuolinsoitto

Anu Ojala: Taivasverkko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti