keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

1v. syntymäpäiväKiva 1- vuotissyntymäpäivä 13.3.13, joku numerologi voisi vetää johtopäätöksiä päivän numeroista, mutta en todellakaan ajatellut yhtään päivämäärää, kun perustin tämän blogin vuosi sitten. Olin luovan kirjoittamisen perusopinnoilla, johon kuului tieteellisen kirjoittamisen kurssi, jossa piti arvostella, olla kriittinen ym. joten päätin yhdistää rakkauteni kirjoihin sekä arvostelujen, tiivistelmien, esitelmien ym. kirjoittamisen blogissa.

Kirjoittaminen lähti hieman lapasesta, sillä vuoden aikana näitä kirja-arvosteluja on tullut kirjoitettua 146 kpl. Mukaan on tullut myös tavoitteellista kirjoittamista, kun etsin tietyn teeman kirjoja esim. haasteisiin. Aiemmin kävelin kirjastoon ja otin kirjan mikä miellytti ja käytin aika vähän kirjojen varaamista. Opiskelussa olin kyllä oppinut senkin taidon, että jos ei ole tarpeeksi nopea varaaja, jää kurssi käymättä ilman kirjoja. Nyt luen kustantajien sivustoja ja muiden blokkareiden sivustoja.

Alussa oli hassua, kun kirjoitin blogia ja pikkuhiljaa blogiin rekisteröityi seuraajia, mutta en ymmärtänyt, että meitä kirjabloggareita on todella paljon ja me vietetään aika sosiaalista elämää. Ymmärrys iski vasta noin puolen vuoden kiihkeän kirjoittamisen jälkeen, jolloin aloin itsekin liittyä eri blogeihin. Joo ja kuvia ja kaikenlaista kilpailua ym. voi lisäillä blogiin. Blogissahan kuluu monta tuntia, jos on aikaa, kun lukee muiden bloggareiden kirja-arvosteluja ja osallistuu kilpailuihin.


Loppuun laitan ystävältäni saaman runon:

Uusi vuosi edessämme,
kuin avautuva kirja.
Emme tunne tarinaa, emme tiedä juonta.
Vain lukemalla sivu sivulta,
vain elämällä päivä päivältä,
tarina vie mukanaan seikkailuihin,
yllätyksiin, iloihin ja haasteisiin,
alati vaihtuviin, kuin itse elämä.

Kiitos blogiystäville, blogin seuraajille ja arvostelujen lukijoille, joita kävijöiden mukaan on aika monta. Tuhannet kiitokset yhteisestä vuodesta. *****

toivoopi Mai :)

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jokke :) Sanonko, no sanon, että vuosi meni kyllä nopeasti :)

   Poista
 2. Paljon onnea yksivuotiaalle! Blogissasi on aina mukava vierailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos vierailuista, saa tulla vastakin :)

   Poista
 3. Onnea, onnea 1-veelle! Ollaan melkein samanikäisiä blogirintamalla. =D Minulla blogipippalot odottavat kuukauden päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene...aika monella on synttäreitä ollut näin alkuvuodesta ja luin ihan 7-vuotisblogeistakin, huh huh ;)

   Poista
 4. Onnittelut yksivuotiaalle! Onpas tosiaan hauska päivämäärä! :)

  Onnellista toista blogivuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vaan, päivämäärä pääsi yllättämään minutkin ;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Helmi-Maaria ja sinnitellään sitä pitkää blogi-ikää...ainakin tämä on hauskaa, palkitsevaa ja ihana harrastus :)

   Poista
 6. Onnea synttäreiden johdosta! Täytyy sanoa, että todella ihailtava saavutus kirjoittaa vuodessa 146 kirja-arvostelua! Vau!

  Minun blogini on vielä nuorempi, äkkiä laskettuna 5 kk + 1 vko :) Bloggailu on ollut kyllä mukava harrastus ja hienoa huomata kirjablogistien yhteisöllisyys.

  Menestyksekästä toista vuotta blogillesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna :) Vuosi meni hurjan nopeasti. Alkuhulinat blogissa menivät vauhdilla, koska olin niillä opinnoilla ja arvostelua ja kriittistä kirjoittamista piti harjoitella...mutta en minä niin kriittinen ole näissä arvosteluissa, kuin monet oikeat kriitikot.
   Tämä on ihana harrastus :)

   Poista
 7. Myöhästyneet blogisynttärionnittelut ja paljon vuosia lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän oikein paljon Villasukkaa kirjahyllyssä onnitteluista. Minä pidän villasukkia jalassa kesät talvet ja ne ovat aina mukana seikkailumatkoilla. Jos ne unohtuvat matkasta ensimmäisenä kysyn ystäviltä villasukkia. Kuumimmat kesähelteet kestän ilman villasukkia ;)

   Poista
 8. Löysinpä minäkin blogisi :) Sinä ymmärsit bloggaamisen sosiaalisuuden huomattavasti nopeammin kuin minä. Mä pidin tyytyväistä monologia parisen vuotta, ennen kuin aloin seurailla ja kommentoida toisten blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva juttu tämä bloggaamisen sosiaalisuus. Aluksi hain vinkkejä muiden blogeista, miten bloggaajat olivat tehneet sivujaan, sillä itse sain aika lailla harjoitella, että sain kuvia ym. mukaan. Ja sitten tietysti blogin asetukset muuttuvat, kun niitä oppii käyttämään, mutta oppimassahan täällä ollaan.
   Kiva, kun löysit blogiini, tervetuloa :)

   Poista